Canvis en les bodes

Facebook
INSTAGRAM
LinkedIn
Google+
http://blog.soleandreu.com/canvis-en-les-bodes/

Voleu saber quan han canviat les boda de fa anys fins ara?
Quedeu-vos a llegir el post i us explicarem com eren les bodes fa anys.

El primer de tot era formalitzar el festeig.
El nuvi tenia que acudir a casa de la seva núvia per demanar la mà al seu pare, allò tan sols era una prova per reafirmar el festeig per a una futura boda. A partir d’aquell moment i amb l’aprovació del sogre, el nuvi tindria que passar una estona cada nit a casa de la seva núvia per reforçar la relació amb els sogres. El nuvi, també tindria que ajudar a les feines de camp de la família de la núvia com si ja fos un més de la família.

Un cop la parella decidia casar-se, es reunien les dues famílies a casa de la núvia per decidir la data del compromís, el nuvi tenia que donar diners a la seva parella per a que es compres el vestit (De color negre o blau marí si tenien diners, sinó el vestit seria de color blanc) i ella li regalava la camisa o la corbata que portaria per la boda.

Durant els tres diumenges anteriors al dia de l’enllaç, el cura, al finalitzar cada missa informava a tothom de quan seria el pròxim enllaç i comunicava que si algú coneixia alguna raó per la que els nuvis no es tenien que casar, ho tenia que dir amb temps.

El mateix dia de la boda, els músics anaven tocant per tot el poble.
Els músics eren els encarregats de conduir als padrins a buscar al nuvi, poc a poc, s’anaven unint més assistents a la boda.

El cura esperava a la porta de l’església l’arribada dels nuvis.
Les bodes es celebraven a les 10.00h del matí, un cop acabada la boda per l’església, la parella anava al jutge i eren casats pel civil.

Deja un comentario