SUPERSTICIONS

Facebook
INSTAGRAM
LinkedIn
Google+
http://blog.soleandreu.com/supersticions/

Si ja esteu ultimant els detalls del gran dia, aquí us deixem algunes tradicionals potser no tant comuns o conegudes.

-Cosir una moneda a la vora del vestit. Antigament les modistes que feien el vestit, cosien una moneda d’or o plata per tal d’atreure l’abonança econòmica per a la parella de casats.

-Les arres. En una caixa s’introdueixen 13 monedes d’or, ja que en la cultura catòlica significa que la parella compartirà abundància econòmica i que s’ajudaran mútuament per a la prosperitat de la seva nova llar.

-L’arròs. Els convidats ho llencen al matrimoni a la sortida de l’església o el jutjat que simbolitza fertilitat i descendència per a la parella.

-Dames d’honor. Les dames d’honor servien per espantar als mals esperits i confondre’ls per a que no assetgessin a la núvia.
Antigament les dames d’honor tenien que vestir igual que la núvia per a confondre’ls.

-La lliga. En mig de la cerimònia el nuvi té que treure la lliga a la núvia i llençar-la als homes solters assistents. Això és un ritual similar al del ram però per als homes.

-Les perles. Les perles sempre s’han comparat a les llàgrimes dels àngels, per això s’aconsella a la núvia que no en porti el dia de la boda, ja que sinó, es diu que haurà moltes llàgrimes durant el seu matrimoni.

-El vel. En l’antiga roma les núvies anaven en vel per protegir-les i així evitar les mirades geloses de la gent.
Actualment és el nuvi el que ha d’aixecar el vel de la seva promesa.

Deja un comentario